VERFILMDE EVENEMENTEN 1996

Dit jaar werd achteenvolgens de doorkomst van de Internationale Historische Tulpenrallye te Vleuten, de 2e Nationale Stoommanifestatie Spoowegmuseum te Utrecht verfilmd. Verder werd the "British Sunday" te Maurik bezocht en ben ik op 20 oktober tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Triumph Owners Club Nederland Flora te Doorn als heropstapper lid geworden van deze motorclub.
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 1997

In 1997 werd onder meer de doorkomst van de Monte Carlo Challenge te Monfoort verfilmd. Verder stond dit jaar bijna geheel in het teken van het merk Triumph (motorfietsen) en werd alvast een begin gemaakt met het verfilmen van Triumphs "motorfietsen-in-aktie" op diverse lokaties, omdat toen al het idee geboren was een Triumph (motor)videofilm te gaan maken...
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 1998

1998 stond wederom bijna geheel in het teken van de "Triumph-motorfietsen-in-aktie!" Kortom veel "shooting" voor de Triumph Owners Club Nederland, met Triumphs in Motorcross, Motorraces en Motortrial, wederom op de diverse lokaties in Nederland. Tevens werd er dit jaar op het TT-Circuit van Assen, tijdens het MG Classic Car Festival, het spectaculaire en bijzonder fraaie eerste optreden van the Dutch Vintage Sportscar Club op videofilmbeelden vastgelegd.
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 1999

In 1999 werd van het laatstgenoemde 1998 "event", het eerste optreden van the Dutch Vintage Sportscar Club op het TT Circuit van Assen een videofilm uigebracht.Verder werd nog een doorkomst, stage Kallenbroek, van de Internationale Historische Tulpenrallye verfilmd en werden er ook dit jaar diverse opnamen gemaakt van Triumph-motorfietsen-in-aktie voor de uit te brengen T.O.C.N.-videofilm. Het bijzonder fraaie DC2 toestel, een replica van "De Uiver", deed Vliegbasis Soesterberg aan...een bijzondere ervaring. Tevens werden er dit jaar ook opnamen gemaakt van enige pre-war tot zeer oude Triumphs Veteraan Motorfietsen tijdens een Veteraan Motoren Club treffen te Hengelo (gld)
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 2000

In 2000 werden wederom veel videofilmbeelden van de diverse Triumph Owners Club Nederland evenementen vastgelegd als het Trumpettreffen te Leende, het Amelandtreffen, wederom de Internationale Historische Motorraces te "Barneville'. Verder stond dit jaar ook het 2e Nationaal Concours D'elegance Paleis Het Loo te Apeldoorn op het programma...
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 2001

Voor 2001 stond vooral de montage van de Triumph Owners Club Nederland jubileumvideofilm op het programma evenals ook de verfilming van en de montage van het 3e Nationaal Concours D'elegance Paleis Het Loo te Apeldoorn. Verder zijn er nog enige laatste opnamen gemaakt voor de T.O.C.N op Vehikel, de motoronderdelenbeurs te Wormer en de "Tiger"drukkerij te Benschop
en  zijn er ook opnamen gemaakt van de MG Car Club Meeting Holland bij het Lido te Waalwijk.
Er is ook nog een een "Triumph Historic Motorcyle Racing 1990-2000" videofilm geproduceerd als aanvulling op devideofilm  100 Years of Triumph Motorcycles & 25 jaar Jubileum T.O.C.N. videofilm. "Last but not Least" was er deze zomer grote verhuizing naar een nieuwe locatie te Utrecht; zie onderaan het nieuwe adres !
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 2002

Voor 2002 stond de afronding van de 25 Jaar jubileum videofilm Triumph Owners Club Nederland op het programma. En als aanvulling daarop is ook nog de videofilm Historic Triumph Motorcycle Racing 1990-2000 geproduceerd. Beide bovengenoemde videofilms zijn gedurende dit jaar uitgebracht en wordem o.m. ook via de bestellijst aangeboden. Tevens is er nog een HAGON Shocks sponsorfilm, met klassieke Race-Triumph motorfietsen "in de hoofdrol", geproduceerd, die op de laastgehouden Motorrai te zien was. Ook in de diverse nederlandstalige (club)bladen is aan bovengenoemde videofilms aandacht besteed; waaronder de clubbladen van de TOCN & de VMC, vervolgens in (jubileumuitgave) Het Motorrrijwiel nr:60 en "last but not least" in het novembernummer van het British Car Magazine...
Verder is het MG video-archief met nieuwe filmvideofilmbeelden uitgebreid voor eventueel later gebruik.
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 2003

Op 12 februari zijn er enkele opnamen gemaakt op de AUTORAI van onder meer de MG/Rover Stand. Verder is er nog hard gewerkt aan een speciale unieke videofilm, als afscheidscadeau voor de leden van het Volvo 240 Turbo Register, omdat deze specifieke en unieke autoclub, opgericht in 1990, is opgegaan in het Volvo 240/260 register.

Voor wat het filmen en produceren betreft laat ik het voorlopig even hierbij en ga ik mij de komende tijd met iets heel anders bezighouden zoals onder meer de voorbereiding en de verbouwing van mijn garage...

Onlangs nog even naar Texel geweest om te assisteren bij enkele photoshoots voor de inmiddels welbekende kalender van de Volvo V44 Vereniging. Verder het allerlaatste "Flora" Indoor Eenhoorn-treffen bezocht te Doorn, dat nu toch echt haar deuren gaat sluiten.
Tevens ben ik bezig geweest met het maken van homepages voor enkele bedrijven.
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 2004

Op de valreep 14 augustus j.l.is er nog een bezoek gebracht aan het Classic Car Festival op het TT Circuit Assen om daar enkele beelden te schieten van de Pre-war (MG) racers.
Vervolgens stond het (2e Autovisie nationale & 5e internationale) Concours d'Elegance Paleis Het Loo 28-29 augustus 2004 op mijn programma.In 2000 & 2001 werd het ook al op videofilmbeelden vastgelegd en op video uitgebracht.
Op 28 & 29 augustus j.l heb ik bijna traditioneel weer opnamen gemaakt van dit grootse automobielgebeuren, het "Pebble Beach" oftewel het "Goodwood" van de lage landen en is er, nog niet een DVD, maar nog een "op oude leest geschoeide" videofilm geproduceerd.

Victrace in actie..(Foto:Paul Romijn)
"LIMITED EDITION" VIDEOFILM
CONCOURS D’ELEGANCE PALEIS HET LOO 2004 APELDOORN
Victrace Video Productions heeft een videofilm samengesteld van het 5e Concours d’Elegance d.d. 28-29 augustus 2004, gehouden op het landgoed van Paleis Het Loo te Apeldoorn, met ditmaal zeer exclusieve automobielen, die in veel gevallen voor het eerst in Nederland te zien waren, zoals o.m. de beroemdste Bentley, de Speed Six 6,6 Ltr "Blue Train".
Dit jaar stond het concours in het teken van het merk Cadillac en de designer Bertone.
De Film is in feite een drie-in-een videofilm en bevat een verslag van het Nationale- en het Internationale Concours,met als intermezzo de spectaculaire Vredestein Sprintwedstrijden. Als extra is er uitvoerig gebruik gemaakt van "victrace" archiefbeelden. De film is een "must" voor de liefhebber van bijzondere exclusieve automobielen en zal zeker voor de deelne(e)m(st)ers een bijzondere herinnering zijn aan dit zeer geslaagde weekend.
INHOUD:
Een uitgebreid verslag van het 2e Nationaal Autovisie Concours op de zaterdag met achtereenvolgens:
diverse INTERVIEWS en de PRIJSUITREIKING aan ALLE klassewinnaars & the best of show.
Vervolgens een selectie uit 4 runs van de Vredestein SPRINTWEDSTRIJDEN
met over het algemeen vooroorlogse automobielen.
Daarna een uitgebreid verslag van het grote INTERNATIONAAL CONCOURS D’ELEGANCE op zondag 29 augustus:
met diverse INTERVIEWS en de PRIJSUITREIKING aan ALLE klassewinnaars & the best of show 2004.
Last but not Least:
een aantal videostills/flashback in historische tinten.
Ook is er weer gebruik gemaakt van VICTRACE ARCHIVES videofilmbeelden uit vervlogen jaren in sepiatinten.
Totale Speelduur /lengte: ca.1 uur + 52 minuten = 112 minuten.
Verder informatie* zie "bestellen" of het British Car Magazine van januari 2005 zie pagina 12
of raadpleeg "The Brooklands Journal" jaargang 4 nr: 4 zie pagina 5

of zie ook Klassiek & Techniek Magazine van maart 2005 pag.13….

BOVENGENOEMDE VIDEOFILM (Filmbestelcodenr: 085)
Back to top


VERFILMDE EVENEMENTEN 2005

Voor 2005 & en ook voor 2006 staat een uitgebreide reorganisatie op mijn programma. Namelijk nieuwe grote investeringen om van anoloog naar digitaal te gaan. Reeds enkele jaren terug werd al een voorzet gedaan door te investeren in een professionele digitale DVC PRO CCD III camera van Panasonic. Afgelopen jaar is er weer geinvesteerd in digitale montage-apparatuur om niet alleen (nog) videofilms te kunnen produceren maar ook nieuwe media als Digitale Video Discs, oftewel DVD's.
Video heeft nu namelijk zijn beste tijd gehad...en ook Victrace moet met de tijd mee.
Na de Auto Moto Italia beurs te Houten in 2004 waren "Showroom" Bugattist Jean Prick in gezelschap van een vriend met zijn gerestaureerde Bugatti Type 57 Ventoux uit 1937 mijn gasten om even bij te praten en te overnachten.
De volgende dag zijn er opnamen gemaakt van die Bugatti Ventoux "en route", mogelijk om later te gebruiken.
Mogelijk dat er ooit nog eens in een Dvd geproduceerd zal gaan worden over Jean "Showroom" Prick. In de loop der afgelopen jaren zijn er al de nodige opnamen gemaakt en 15 januari 2005 ben ik op Topmobiel/Interclassics in het Mecc te Maastricht geweest, om daar nog wat opnamen te maken van onder meer Jean Prick en zijn"International Bugatti huiskamerstand" aldaar...


De pre-war Triumph Speed Twin 5T 500 cc uit 1939 en de Bugatti Ventoux uit 1937 van Jean "showroom" Prick (juni 2005)

Jean Prick was met zijn Bugatti Ventoux ook dit jaar effe te gast in Utrecht en op doorreis naar Hoofddorp &
Noordwijk om deel te kunnen nemen aan de PAC = (Pionier Automobiel Club) Rally.
Op 3 juli j.l. zijn er op de valreep nog wat archief-opnamen gemaakt van MG's, tijdens de laatste dag van het 50 Jaar
MG Car Club Holland, dat op het Midland Circuit te Lelystad haar jubileum vierde...
Op 16 juli zijn er ook weer wat opnames gemaakt van de Historische Motorraces op het inmiddels beruchte industrieterrein
"de Harselaar" te "Barneville" van onder meer Moto Morini Coureur Armin Gering die 2e werd in zijn klasse...

Verder ben ik ook weer druk doende met het maken van internetsites. Er is dus onder meer een begin gemaakt om een internetsite en een media-advertentie te vervaardigen voor de Rootes Specialist & verzamelaar van nederland,
Rob "Rootes" Arijjansen uit Utrecht.
Zodra Rob zelf de tijd kan vinden, hij is ook nog druk met het restaureren van automobielen, gaan we hier mee verder...
Dit autobedrijf stamt al van voor de oorlog (1936) en kent een uitgebreide historie...

Maar daarover later meer...

Daarnaast is er ook nog gewerkt aan een memorial racefilm-DVD over de Coureur Vokko Otto,
die met Austin Healey "Sjors" op 13 juni 1993 op een onfortuinlijke manier gecrashed is
in de Tarzanbocht op Circuit Park Zandvoort en na een revalidatie van twee jaar in een rolstoel terecht kwam
maar uiteindelijk toch is overleden. Deze "very limited edition" Dvd bevat een compilatie van
de 17e Historische Zandvoort Trophy met enkel de training & de GT-Race (incl. de Dutch Healey Competitions)
& de Race MG Competitions... echter zonder prijsuitreikingen om het in een memorial-sfeer te houden,
en zal ook voor de andere deelnemers aan eerder genoemde races leverbaar zijn.
(Filmcodenr: 086 Dvd >> zie bestellen!).

Vokko Otto in aktie eerder dat jaar...(Foto: victrace Ivor Corstjens)

NOTE:

Eind november ben ik geopereerd aan mijn rechterhand aan de ziekte van Dupuytren oftewel de koetsiersziekte...
Mede mogelijk ontstaan door vele hanteren van de de toch "gewichtige"camera op de rechtermuis/palm van mijn hand.
Het heeft effe geduurd...mijn hand moet nog verder genezen en maar ik ben tevreden.

Back to top


2006

Wat gaat de tijd toch (erg) snel...

In 2006 bestond VICTRACE VIDEO PRODUCTIONS, sinds 1986, alweer 20 jaar!

jublogo

bugcam
Tja..ingesnoerd op een Bugatti..dat waren nog eens tijden...
Foto Copyrights: Presse Bugatti Club International.

Dat komende jaar ga ik me verder beraden wat te doen met het uitgebreide giga-archiefmateriaal.
Een aantal "events" zijn verwerkt en op video* uitgebracht...

*DEZE VIDEOFILMS (ZIE BESTELLEN) ZIJN NU OOK OP DVD LEVERBAAR!

Echter lang niet al mijn videofilmbeelden zijn ooit verwerkt tot video en/of dvd.
De grote vragen luiden dan ook: Wat er nu mee te doen ?
Moet ik al het materiaal digitaliseren
zodat het nog tot in lengte van jaren en voor de toekomst behouden blijft?
Want naarmate het videomateriaal ouder wordt zal het ook "rijpen" en daardoor zeker ook exclusiever worden!
Edoch...ik heb begrepen dat DVD's ook niet het eeuwige leven hebben!?
Dus dan rijst de vraag weer...is digitaliseren wel raadzaam?
Ik heb nog mijn twijfels...
Wie het weet mag het zeggen... "I'll think about it!"

Misschien moet ik het eerst maar eens uitgebreid gaan inventariseren!!

mgs thinking

A hell of a job...don't you think?

Back to top


2007

In 2007 heb ik me onder meer bezig gehouden met het het bouwen van diverse nieuwe internetsites en het updaten van homepages...

Verder was ik druk doende met het oprichten van een VINTAGE motorclub,
de DUTCH VINTAGE MOTORCYCLE ASSOCIATION
en alles wat daarbij komt kijken alsmede het organiseren van "events" & PR aangelegenheden.

Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik niet anders zeggen dat we zeer veel hebben bereikt!
Er is een D.V.M.A-Logo ontworpen & Website gebouwd...
Naast dat er veel ritten met de nodige kilometers, ook in "Duitschland & Belgie", zijn gereden...
en er weer vele fraaie "motorvietsen" (alla Ray from Canada) zijn aangeschaft...hebben wij ook
op het TT Circuit van Assen geraced met vermelding in het Ducati-blad,
is The Razorblade Vintage Motorcycle Challenge verreden en hebben we daarmee in Eupen (B)
de krant gehaald en is daarvan ook een publicatie/verslag in het Veteraan Motoren Clubblad van okt 2007
verschenen, is er een grote aanwas van nieuwe leden geweest met als resultaat nu al een ledenstop!
Hebben wij kennis gemaakt met de "booswachter" en is er een 1e Reportage in het tweemaandelijks magazine Motor Revue (nr:6 nov-dec 2007) verschenen
en zijn we door diverse amerikaanse blog/sites als heuse Dutch Vintage Motorcycle Association teruggelinked.
Kortom het was een heftig jaar en er is heel veel gebeurd!
Nu maar zien wat er komend jaar weer te beleven valt...

Stay Tuned!

Motoring George Spauwen.

vintage
Back to top


2008

In 2008 ga ik me onder meer bezig houden met het bouwen van diverse nieuwe internetsites.

Verder is er en prive-video geproduceerd voor Autoliefhebber-Collectionneur
"Op bezoek bij"...Henk van der Wilt. Er is een videofilm/dvd samengesteld
uit inmiddels historische videofilmbeelden, daterend van jaja... 20 jaar geleden,d.d.22 juni 1988.

Verder stonden er diverse(inter)nationale motorevenementen/ritten op het programma...
Er onder meer deelgenomen aan de 24e editie van de International West Kent Run
te Alesford in de buurt van Maidstone (Kent) GB, en is er met onze vintage motorcycles
ook een bezoek gebracht aan het beroemde historisch Brooklands Circuit te Weybridge.

Dit was een wens en dan ook een "highlight" uit mijn leven...
Na ca. 20 jaar filmen op diverse circuits van het vaste land..
eindelijk dan naar Brooklands maar nu met mijn uit 1939 stammende motorfiets!

Vervolgens is er een videoclip gemonteerd van "Dr.Roelofski" & zijn well restored


Triumph Super 7 Gnat Roadster 750 cc uit 1930.

Back to top


2009

In 2009 ga ik me onder meer weer bezig houden met het inventariseren & digitaliseren van mijn video-archief,
het onderhouden van diverse nieuwe internetsites en het updaten van die homepages...
waaronder dus de in 2006 opgerichte...

THE DUTCH VINTAGE MOTORCYCLE ASSOCIATION

danger

(Copyrights MGS'07)
NOTE:

The Dutch Vintage Motorcycle Club
HIER IN EEN D.V.M.A BLOGSPOT!!!!

Er is er nog een specifieke 1997-2000 Classic Grand Prix HME Barneveld DVD geproduceerd,
om de historische motorraces aldaar te kunnen promoten op beurzen.

Verder zijn er een aantal D.V.M.A videoclips gemonteerd en is er een speciale promotieclip
geproduceerd voor Classic- & Vintage Motorcycle Artist Gaston Vanzet uit Australia.
Al die videoclips kunt U terugvinden op het dvma.blogspot.com of het victrace kanaal op YouTube!

Kortom...er is altijd weer genoeg werk aan de winkel.
2009 loopt al naar zijn eind...2010 kijkt al om de hoek...

danger
Back to top


2010

In 2010 ga ik me onder meer weer bezig houden met het inventariseren & digitaliseren van mijn video-archief,
het hosten van diverse internetsites / blogspots...
waaronder dus de in 2006 opgerichte THE DUTCH VINTAGE MOTORCYCLE ASSOCIATION

danger

(Copyrights MGS'07)
NOTE:

The Dutch Vintage Motorcycle Club
HIER IN EEN D.V.M.A BLOGSPOT!!!! Back to top


2011

Victrace bestaat dit jaar 1986 - 2011 = 25 jaar!
Daarom ben ik nu weer druk doende een VICTRACE BLOGSPOT in het leven te roepen...

VICTRACE VIDEO PRODUCTIONS
HIER IN EEN VICTRACE BLOGSPOT!!!!

In dit JUBILEUMJAAR ga ik verder investeren en door met het digitaliseren/inventariseren van mijn archief en
zal ik mijn victrace video-channel op YouTube wat meer gaan opvrolijken en voorzien van Victrace videoclips/teasers.

Kortom...er is altijd weer genoeg werk aan de winkel. Back to top


So Stay Tuned!

Motoring George Spauwen.

danger

ALLE VICTRACE VIDEOFILMS ZIJN OP DVD LEVERBAAR!

Moderne tijden?.. Dat dacht ik ! (Zie Bestellen...)

Order Your copy now! Een flink aantal van deze interessante races, rallies en historische automobiel-evenementen uit 1990 t/m 2004 zijn verfilmd en op video/dvd uitgebracht.

                  Bent u geďnteresseerd in films op video/dvd, ga dan naar de bestellijst

G.Spauwen,Oranje Nassaulaan 27 3523 VN Utrecht (The Netherlands) Tel: +31 (0)30 2521295 Postbankrek.nr: 1822071 K.v.K Utrecht. E-Mail adres:mailto:INFO@VICTRACE.Demon.nl